
Çim Çit Montajı Nasıl Yapılır?
Alanı dışarıdan bakıldığı zaman gizleyen, ayrıca estetik bir görüntü sağlayan çim çitler günümüzde birçok farklı yerde kullanılmaktadır. Özellikle de iş yerleri adına güzel bir görüntü için önemli potansiyel teşkil eder. Site halindeki apartmanlar ya da çocuk oyun sahaları adına da değerlendirilmektedir.
Paslanmaya dayanıklı, estetik ve şık bir tasarıma sahip olan bu yapıların, bütün özelliklerini karşılayabilmesi için doğru şekilde montajının sağlanması gerekir. Bu noktada ise çim çit montajı nasıl yapılır sorusu merak edilen konular içerisinde geliyor. Mahrumiyetin sağlanması, çevrenin düzenlenmesi ve estetik bir görünüm elde edilmesi için bu konuda profesyonel destek almak gerekir. Böylece uzun vadede her açıdan istekleri yerine getiren kaliteli bir çim çit yapısı elde edilmektedir.
Çim Çit Montajı Konusunda Kullanılan Malzemeler
Görsel açıdan tamamen gerçekçi bir çim etkisi yaratan bu özel ürünler, birçok farklı alanın mahremiyetini sağlamaktadır. Tabii gerçekçi bir etki oluşturması ve uzun vadede kaliteli şekilde değerlendirilmesi için malzemeler büyük önem arz eder. Öncelik olarak kaliteli çim çit rulosunun, alanın ölçüsüne uygun şekilde elde edilmesi gerekir.
Metal veya beton yapı altında çim direkleri olmalıdır. Tel örgü panelleri, matkap ve dübel, plastik kelepçe veya bağlama teli ile su terazisi kullanılmaktadır. Tabii metre, makas ve yan keski gibi ürünler sayesinde hem ölçü alınır hem de tam bir boyut elde edilir. Tüm bu malzemeleri kaliteli şekilde ele alınmak suretiyle çim çit montajı başlatılır.
Çim Çit Montajı Nasıl Yapılır?
Planlı ve programlı şekilde devam ederek adım adım çimçit montajı gerçekleştirmektedir. Tabii bu durum bölgenin boyutuna, alanın coğrafi yapısına ve istenilen tasarıma bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.
– Öncelik olarak zemin hazırlığı ele alınır ve ölçüler dikkatli bir şekilde tamamlanır. Direklerin aralık mesafesi ele alınmak suretiyle malzemenin yerleşimi sağlanır. Genellikle bu mesafe 2 veya 3 metre olur.
– Direkler çit yüksekliğini uygun şekilde ele alınır ve matkap ya da dübel yardımıyla zemine sağlam biçimde yerleştirilir.
– Kelepçe ve diğer malzemeler kullanarak çim çit dikkatli bir şekilde direklere bağlanır.
– Hemen arkasından son kontroller ve rötuşlar yapılır. Böylece farklı noktalarda fazlalık veya eksik varsa belirlenmek suretiyle bu sorunlar giderilir.
Yukarıda verilen tüm işlemler aşamalı biçimde konusunda tecrübe sahibi uzmanlar ışığı altında kaliteli malzemelerle ele alınmaktadır. Montaj için kullanılacak malzemeler, ele alınacak olan ölçümler ve boyutuna uygun malzemelerin hazırlanması bu konuda oldukça önemlidir.
Çim Çit Montajı Konusunda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
Uzun vadede güçlü bir güvenlik önlemi oluşturmak ve estetik bir görüntü elde edebilmek amaçlı, çim çit montajında dikkat edilmesi gereken hususlar söz konusudur. Özellikle çim çit malzemelerin ultraviyole ışınlarına karşı dayanıklı olması çok önemlidir. Çünkü gün içerisinde sürekli olarak özellikle de yaz ve İlkbahar aylarında yoğun güneş alacaktır.
Montaj sırasında kıvrılma işlemini yapamaması için gerdirmenin dikkatli biçimde yapılması çok önemlidir. Ekstra bağlantı noktaları eklenmek suretiyle sert hava koşullarına karşı daha iyi bir direnç oluşturulabilir. Tüm bu etkiler ele alındığı takdirde her açıdan istenilen düzeyde çim çit tasarımı elde edilmektedir.
.